fredag 18 januari 2013

Semlor



Tänker visa hur jag gör semlor

Jag gör en vanlig bulldeg, men har i ett ägg till varje 0,5 l degvätska

När degen jäst, lägger jag den på degbordet, och knådar.
Sen skär jag lagom stora bullar (de jäser till dubbel storlek)
Jag tar i kanterna och trycker fast dem i mitten, vänder på bullen, så  är den rund
Penslar med avsvalnat kaffe
Grädda tills de får en fin färg




När de svalnat, skär jag av toppen
gröper ur brödet, lägg det i en skål

Riv mandelmassa grovt, vispa grädde,
blanda även i brödet som du gröpt ur
Vänd ner allt i grädden




Skeda i blandningen i det urgröpta brödet
Locket, skär det mitt i tu
sätt fast det i grädden
det ska se ut som fjärilarsvingar



Pudra på florsocker...
njut

Här hos oss äter vi semlor... länge...
Ha det gott
Kram Maggan


10 kommentarer:

  1. Va gulliga dina semlor blev! Jag gillar inte de med mandelmassa! Jag vill ha sylt och grädde! Önskar dig en mysig fredag kväll!
    Kram Sirpa (hih nu vet jag inte om det här kom två gånger min data bråkar med mig:)

    SvaraRadera
  2. Åhh så goda dom ser ut!!
    Jag äter också semlor länge..är ju så gott!!
    Jag gör precis som dej..vad det gäller fyllningen..tycker det blir godast...en del lägger bara en bit mandelmassa..och sedan grädde på...det gillar jag inte!!
    Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Hej Maggan! :o)

    Vilka fina semlor du gör! Ser väldigt goda ut. Så fiffigt att göra locket till en fjäril. Det är ju så DU det där med fjärilar :o)

    Denna variant får ta plats i min receptbok undernamnet:

    Maggans flygande semlor ;o)

    Vi åt vår första semla för året i onsdags. Gubben kom hem med semlor från Uddens Hembageri. Jättegoda var dom.

    Jag brukar döpa alla recept efter den person jag får dem av. I min bok finns sedan tidigare ett recept på flygande Ulla. Egentligen är det kycklingrätten som kallas "Flygande Jacob". :o)

    Ha en fin och trevlig helg!
    Kram
    Monika


    SvaraRadera
  4. Yammie !!!...enjoy the weekend ...love Ria...xxx...

    SvaraRadera
  5. Väldigt personliga fjärilssemlor...måste testas...=)

    Ha en skön helg !

    Kram Ninni

    SvaraRadera
  6. Mmmmm vad gott det ser ut ! Synd att jag inte bor närmare ;)
    Ha en fin lördag.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  7. åhh va goda dom ser ut :) Jag ska verkligen försöka efter ditt recept :))
    Ärligt så har jag aldrig baka semlor... bara köpt :))
    Hoppas allt är bra med dig..
    Ha en underbar kväll.
    Kram kram
    Jessica

    SvaraRadera
  8. Man kan ju inte bli annat än sugen på en Semla. Ser jättegoda ut. Mitt bull-bak har legat nere ett år nu. Hoppas jag får ork igen
    Kram

    SvaraRadera
  9. Namnam ...nu blir jag allt sugen! Att ta sig tid och göra egna är absolut det bästa :-)

    SvaraRadera
  10. Men guud, du ska då alltid fresta mig.. Jag försöker hålla igen och semlor är ju det bästa jag vet...:)
    Får väl spara dina tips tills jag börjar äta igen..

    Kram Maidi

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar en kommentar.
Om du inte har blogg, går det ändå att lämna en hälsning, du väljer bara, Anonym, och, skriv då din mail adress
/Kramar Maggan