Nu när det prunknar av blommor
plockar jag gärna in
buketter av vilda blommor
I helgen har jag gjort rabarbersaft
den är väldigt god och lätt att göra
Och även rabarberpaj, gjorde jag i flera omgångar
Här får ni receptet som jag använder, det är både lätt
och mycket mycket god
Degblandning;
2 dl Strösocker
4 dl Vetemjöl
75 gr Smält Smör
2 tsk Vaniljsocker
Rör ihop, den ska vara torr, (den blir inte som en pajdeg)
rabarbern saftar sej, därför ska blandningen vara "torr"
Lägg ut halva blandningen i en pajform
Lägg ut de skurna rabarbern
Riv mandelmassan på rabarberna
Lägg på det som är kvar av blandningen
Ugn 220 gr ca 20 min
Gott med Vaniljvisp till
Önskar er sköna dagar
Kram Maggan


Vad gott! Jag har också tänkt göra rabarbersaft.
SvaraRaderaÖnskar dig en skön kväll!
Mmm så gott det såg ut.
SvaraRaderaAlltid kul att testa nya recept så denna paj kanske det får bli nästa helg :).
Rabarbersaft kokade dotra förra veckan så nu väntar jag på flädern.
Ha en fin nationaldag, kram Ing-Britt
Hej!
SvaraRaderaKul att du tittade in och tack för din gulliga hälsning.
Jag är lite dålig på att ta hand om rabarbern, flädern står på tur nu snart istället.
Men rabarberpaj är så gott, får nog ta och fixa till en snart...
Ha det så gott i värmen!
Åh tack, vilket läckert recept, det måste jag testa. Lite rabarberpaj slinker lätt ner till en god kopp kaffe.
SvaraRaderakram lisamaja
Mmmm, så gott det ser ut och jag tackar för receptet.. Nu kom jag på dina rullrån också. Jag har alldeles glömt bort det. Jag får ge mig ut och köpa ett järn snart inför sommarens bär..
SvaraRaderaKram Maidi
Det låter smaskens. Länge sen jag druckit rabarbersaft , min svärmor brukade alltid koka och ge till oss förut.
SvaraRaderaKram!
Läckert! Rabarbersaft borde jag ta och göra också! Min rabarber är meterhög vid det här laget och jag är vanligen alltför dålig på att ta till vara de fina stjälkarna...
SvaraRaderaKram Gugi